Steinlen in het Musee de Montmartre

In het Musee de Montmartre is dit najaar een bijzondere expositie te zien over Théophile-Alexandre Steinlen.

 

Théophile-Alexandre Steinlen (1859-1923) L’exposition du centenaire, dat is de volledige titel van deze expositie in het Musee de Montmartre dit najaar / deze winter.

Honderd jaar dus na zijn overlijden presenteert het Musee de Montmartre een overzichtstentoonstelling , Hij was veelzijdige kunstenaar, tekenaar, graveur, schilder en beeldhouwer en tot slechts één school behoorde: die van de vrijheid. Zijn naam en zijn werk is echt verbonden aan de culture hoogtijdagen van Montmartre eind 19e eeuw

De tentoonstelling volgt een chronologisch en thematisch parcours en schetst de carrière van Steinlen en geeft een overzicht van de rijkdom van zijn productie aan de hand van een selectie van een honderdtal werken, waaronder een groot deel van de minder bekende olieverfschilderijen. in de tentoonstelling, evenals sculpturen. De route volgt de rode draad van de sociale kunst en is onderverdeeld in drie hoofdstromingen: Montmartre en de Chat Noir ; het volk als onderwerp en doel van de kunst ; tenslotte, tussen historieschilderkunst en intieme naakten , de relatie met de klassieke genres van de kunstgeschiedenis , altijd ten dienste van een politieke visie op kunst .

Steinlen
Wanneer: 13/10/23 t/m  11/02/2024
Waar : Musée de Montmartre
Adres: 12, rue Cortot
Arrondissement : 75018 Paris
Metro : Métro lijn 4

Meer informatie >>>


Geef een reactie