Bijzondere plekken — 15 augustus 2014

Parijs telt een groot aantal parken en tuinen, waarvan vele zeer bekend zijn. Deze keer een onbekende tuin, midden in het 4e arrondissement: de “Clos des Blancs Manteaux”.

DSCN4425A

Deze binnentuin ligt op het terrein van het vroegere klooster van de bedelmonnikenorde van de “Servites de Marie”, die als bijnaam “Blancs Manteaux” hadden naar het witte gewaad dat zij droegen. Van dit kloostercomplex is alleen nog de kerk Notre Dame des Blancs Manteaux overgebleven. De tuin is beperkt toegankelijk, want hij ligt aan het plein van een school die nog in bedrijf is: alleen op zaterdag en zondag van 8.30 – 17 u kun je erin. De tuin is bereikbaar via een onderdoorgang van deze school:

DSCN4428A

Deze tuin is een “jardin partagé” (gedeelde tuin) dat wil zeggen dat hij door de buurt wordt onderhouden. Hij bestaat vooral uit diverse moestuintjes. Toen wij er waren werden zg tuintassen uitgetest: waterdichte tassen, waar je iets in kunt kweken.

DSCN4424A

21, Rue des Blancs Manteaux (M Hôtel de Ville)

Share

About Author

Wim Dammers

(5) Readers Comments

 1. Pingback: Tuin “Clos des Blancs Manteaux” (4e...

 2. Op en top Paris secret & Insolite , wat een bijzondere plek !
  Volgende keer hapjes halen in Le marché des Enfants-Rouges en die opeten in Clos des Blancs Manteaux 😉
  http://www.parijsmagazine.nl/le-marche-des-enfants-rouges.html

 3. Geweldige tip!
  Kom daar zo vaak in de buurt, nooit geweten…… en begin oktober ben ik er weer dus dan ga ik de tuin bezoeken.

 4. Ik ben er de tweede helft van september en ga er zeker naar toe. Leuk weer een nieuwe plek om op een bankje een broodje te eten zoals Perraudin ook al aangeeft

 5. De tuin was niet te missen want deed mee aan de “open-tuinen-dagen” op 27 en 28 september jl. De planten in de tassen doen het goed en ook de kruidentuin ziet er geweldig uit! Echt een aanrader, Wim.

Geef een reactie