Flacking in de straten van Parijs

Gaten in de trottoirs en in het wegdek zie je overal in Parijs. Niet altijd mooi en hier en daar is het gevaarlijk. Maar Parijs zou haar naam als creatieve stad niet waarmaken als daar geen oplossing voor was en wel door iemand die  gemeentelijke werkers  voor is voordat zijn de gaten gevuld hebben met asfalt. 

Een anonieme kunstenaar heeft zich namelijk opgeworpen als eerste hulp bij trottoir gaten  spleten en barsten en vult op allerlei plekken de gaten in het trottoir op . Met een mozaiek achtige techniek geeft de kunstenaar Ememem de straten van Parijs  een nieuw soort Streetart die de naam Flackig heeft gekregen . Om anoniem te blijven werkt de Flacking kunstenaar bij voorkeur s nachts en blijft ver van de media om zo rustig zijn werk te kunnen doen en blijven uitvoeren.

Het Franse woord flaque (kuil) werd op z’n Engels vervoegd met -ing en zo ontstond flacking.

Niet alleen in Parijs maar ook in andere Europese steden worden gaten in het wegdek door Ememem opgevuld met mozaiek en Inmiddels is zijn werk ook te vinden in galeries.

Hier rechts een Flacking die ik afgelopen jaar vond op de Boulevard Saint Germain  vlakbij de hoek met de Boulevard St Michel.


Frank Renout op de NOS website over Flacking >>>


 

Eén reactie op “Flacking in de straten van Parijs”

Geef een reactie