Zomer in Parijs — 10 augustus 2020

Ik schreef al eerder over de oudste ijssalon van Parijs; Berthillon.  Maar in de afgelopen paar jaar zijn er een boel andere heel goede ijsmakers bijgekomen. Even een zomerse  ijsupdate !

Gelati-dAlberto-velib-blog-paris

Niet alleen in Londen, Madrid en Berlijn maar ook Parijs heeft een aantal vestigingen van Amorino, o.a op de Rue Soufflot vlakbij het Jardin du Luxembourg.

Mijn favoriete ijssalon  is Gelati d’Alberto op de Rue Mouffetard. Maar hij zit inmiddels op meer lokaties  in Parijs 😉 Behalve dat ze fantastisch ijs maken is de opmaak van de hoorntjes nog een groter feest . Ieder hoorntje wordt kunstig gedecoreerd tot de vorm van een roos. Het is heerlijk ijs en ziet er geweldig uit! Mijn favoriet is het Kastanje ijs (Marrons) met stukjes geglaceerde kastanjes erin (Marrons Glacé) !

En ondertussen verkopen verschillende patissiers in Parijs nu ook zelf ijs. In de chocoladewinkels van Ducasse vind je bijvoorbeeld een aantal bijzondere ijssoorten, allemaal op basis van chocoloade natuurlijk.

In de ijssalon van Bachir komen de  geuren, smaken en sferen uit Libanon direct je tegemoet. Bij Bachir vind je ijs op basis van rozenblaadjes, citroen , amandelen en pistache.  Beiroet was ooit het Parijs aan de Middelandse zee.   Over de ijssalon van Bachir >>>

Citroenijs in de vorm van een citroen en andere heerlijkheden op basis van citroen vind je bij Café Citron ! Café Citron >>>

Nog een paar waanzinnige ijssalons getipt door A Nous >>


Amorino >>>>>

De chocolade / ijswinkels van Ducasse >>>

Ook patissier Jacques Genin in de marais verkoopt nu ijs >>>

De beste ijssalons van Parijs volgens Veliblog >>>

 

Related News

Drijven in de Seine

Drijven in de Seine

juli 24, 2019
Zomer in Parijs

Zomer in Parijs

juli 15, 2018
Glacier Berthillon

Glacier Berthillon

juli 10, 2017
Tripje buiten Parijs

Tripje buiten Parijs

oktober 05, 2016
Les Berges de Seine

Les Berges de Seine

augustus 04, 2015
La Grande Jatte

La Grande Jatte

juli 23, 2015
Île Saint-Louis

Île Saint-Louis

juni 03, 2013

Share

About Author

Perraudin

(5) Readers Comments

Geef een reactie