De IJssalons in Parijs

Ik schreef al eerder over de oudste ijssalon van Parijs; Berthillon.  Maar in de afgelopen paar jaar zijn er een boel andere heel goede ijsmakers bijgekomen. Even een zomerse ijsupdate !

Gelati-dAlberto-velib-blog-paris

Niet alleen in Londen, Madrid en Berlijn maar ook Parijs heeft een aantal vestigingen van Amorino, o.a op de Rue Soufflot vlakbij het Jardin du Luxembourg.

Mijn favoriete ijssalon  is Gelati d’Alberto op de Rue Mouffetard. Maar hij zit inmiddels op meer lokaties  in Parijs 😉 Behalve dat ze fantastisch ijs maken is de opmaak van de hoorntjes nog een groter feest . Ieder hoorntje wordt kunstig gedecoreerd tot de vorm van een roos. Het is heerlijk ijs en ziet er geweldig uit! Mijn favoriet is het Kastanje ijs (Marrons) met stukjes geglaceerde kastanjes erin (Marrons Glacé) !

En ondertussen verkopen verschillende patissiers in Parijs nu ook zelf ijs. In de chocoladewinkels van Ducasse vind je bijvoorbeeld een aantal bijzondere ijssoorten, allemaal op basis van chocoloade natuurlijk.

In de ijssalon van Bachir komen de  geuren, smaken en sferen uit Libanon direct je tegemoet. Bij Bachir vind je ijs op basis van rozenblaadjes, citroen , amandelen en pistache.  Beiroet was ooit het Parijs aan de Middelandse zee.   Over de ijssalon van Bachir >>>

Citroenijs in de vorm van een citroen en andere heerlijkheden op basis van citroen vind je bij Café Citron ! Café Citron >>>

Nog een paar waanzinnige ijssalons getipt door A Nous >>


Amorino >>>>>

De chocolade / ijswinkels van Ducasse >>>

Ook patissier Jacques Genin in de marais verkoopt nu ijs >>>

De beste ijssalons van Parijs volgens Veliblog >>>

Nieuwe ijsmeesters in Parijs volgens Mara Grimm [Vogue] >>>

6 reacties op “De IJssalons in Parijs”

Geef een reactie