La collection Morozov. Icônes de l’art moderne in Fondation Louis Vuitton

Terwijl de meeste musea in Parijs in augustus snel open gingen bleef de Fondation Louis Vuitton langer dicht. Eind september gingen dan ook uiteindelijk de deuren van dit museum open met een bijzondere tentoonstelling. Parijskenner en reisboekenschrijfster Chris Rachel Spatz ging er heen en doet verslag

De Fondation Louis Vuitton: Foto Chris Rachel Spatz

La collection Morozov. Icônes de l’art moderne in Fondation Louis Vuitton van 22 september 2021 tot 22 februari 2022.

Meer dan 200 meesterwerken, iconen van Franse en Russische moderne kunst, verzameld door de puissant rijke broers Mikhaïl Abramovitch Morozov (1870-1903) en Ivan Abramovitch Morozov (1871-1921) worden voor het eerst buiten Rusland geëxposeerd. Ze verzamelden werk van Gauguin, Van Gogh, Renoir, Monet, Bonnard, Denis, Matisse, Derain en Picasso naast invloedrijke Russische avant-garde kunst van Vroubel, Malevitch, Répine, Larionov, Sérov.
De unieke verzameling bekleedt alle ruimtes van het fascinerende gebouw van de Fondation Louis Vuitton. De expositie heeft voor de eerste keer sinds 1918 de dertien originele werken, het verhaal van Psyché voorstellend van Maurice Denis, die het muzieksalon van Ivan Morozov bekleedden bij elkaar gebracht. Deze muzikale ruimte werd subliem gerecreëerd. Foto’s van de familie Morozov en hun interieurs plus projecties van deze laatste op wanden verlenen deze grootse expositie een aangename intimiteit.

Tekst : Chris Rachel Spatz >>

In de Fondation Louis Vuitton: Foto Chris Rachel Spatz

Voor de gelegenheid van deze tentoonstelling is de Fondation Vuitton dagelijks geopend. Adres: 8, avenue du Mahatma Gandhi, Bois de Boulogne; metrolijn 1, Les Sablons, uitgang Fondation Louis Vuitton.

Navette (€ 2 heen en terug mits entreeticket Fondation): elke 20 min. vanaf place Charles-de-Gaulle-Etoile op avenue de Friedland. Het entreeticket geeft ook toegang tot de Jardin d’acclimatation.


La Collection Morozov. Icônes de l’art moderne:
Wanneer: Te zien t/m  eind  februari 2022
Waar : Fondation Louis Vuitton
Adres: 3, avenue du Mahatma Ghandi
Arrondissement :75016 Paris
Metro : Métro lijn 1 (Gare Les Sablons)
Meer informatie >>>

Alvast kaartjes bestellen >>>

 

Geef een reactie