Musée Carnavalet vernieuwd: mooie openingstentoonstelling Cartier-Bresson

Het stedelijk museum van de stad Parijs, het Musée Carnavalet is na een restauratieperiode van 4 jaar weer open! 

   

Het gebouw is uitvoerig onder handen genomen: alle façades en de interieurs zijn schoon gemaakt en gerestaureerd, alle binnenruimten zijn aangepakt en de indeling is danig gewijzigd, waardoor een toegankelijker museum is ontstaan. Dat begint al bij de ingang: er is een grotere kassaruimte gemaakt en daarna kom je in een prachtige zaal vol oude uithangborden, van verdwenen Parijse winkels:

De tuinen zijn ook opgeknapt en in één tuin is een restaurant toegevoegd genaamd Les Jardins d’Olympe: het restaurant is ook te bezoeken buiten het museum om (dinsdag – zondag van 12 tot 01 u: van 12 tot 18 u zonder reservering, vanaf 18 u met reservering). Dan is de ingang: 16, Rue des Francs Bourgeois (4e).

In het museum staan weer veel klassiekers uitgestald zoals het schitterende Art Nouveau-winkelinterieur van de juwelier Georges Fouquet (zie hiervoor >>>) en het interieur van het appartement van de schrijver Marcel Proust, met zijn beroemde bed.

De openingstentoonstelling is zeer de moeite waard (te bezichtigen tot en met 31 oktober): “Henri Cartier-Bresson – Revoir Paris”, een schitterend overzicht van zijn mooiste Parijs-foto’s door de jaren heen.

 

Samuel Beckett

Musee Carnavalet:

Adres: 23, Rue de Sévigné (4e arr) M Saint-Paul:
Website:  Page d’accueil | Carnavalet (paris.fr)
dinsdag – zondag 10-18 u, vaste collectie is gratis, tijdelijke tentoonstelling € 11 : in beide gevallen is het online reserveren van een tijdslot verplicht, pass sanitaire noodzakelijk


Aubervilliers-1937 ====>

 

Eén reactie op “Musée Carnavalet vernieuwd: mooie openingstentoonstelling Cartier-Bresson”

Geef een reactie