De top van Parc de Belleville

Uitzicht BellevilleAls je naar Parijs gaat, ga je minstens naar een, soms naar meerdere, bekende uitzichtpunten (Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Tour Montparnasse of Butte Montmartre), maar er zijn er nog veel meer. Parijs is gebouwd op zeven heuvels (de buttes), dus naast de uitzichten vanaf de bekende gebouwen is er ook altijd wel een mooi uitzicht vanaf een van de buttes, bijvoorbeeld die van Belleville.

Je kunt vanaf metrostation Couronnes richting Parc de Belleville lopen en daarna de trappen bestijgen om bij de top te komen, je kunt het ook andersom doen, eerst de sfeer opsnuiven van Belleville (Rue de Belleville, Rue de Jourdain en dan via kleine straatjes zoals Rue des Cascades, Rue Levert en Rue de Transvaal) eindigen in de Rue des Envierges. Dan ben je op de top van Parc de Belleville, zelfs met bewolkt weer (zie foto) kun je nog steeds heel goed over heel Parijs heen kijken en herken je diverse beroemde gebouwen. Als je via de noordkant het park weer verlaat kom je vrij snel uit in Rue de Belleville en de Aziatische wijk (ook een belevenis op zich). Neem tussendoor ook nog Villa Castel mee? Zie Bijzondere plekken.)

(deze tocht is een deel van de wandeling Belleville & Ménilmontant uit het boekje 100% Parijs, klik op de afbeelding om het uitzicht in iets groter formaat te bekijken).

Uitzicht Parc Belleville

2 reacties op “De top van Parc de Belleville”

Geef een reactie