Lezen over Parijs: Het meisje uit de Seine

De Franse schrijver literaire thrillers Guillaume Musso heeft weer een nieuw boek. L’Inconnue de la Seine.  De Franse editie zag ik begin januari al bij de FNAC liggen en deze zomer  is ook de Nederlandse vertaling verschenen : Het meisje uit de Seine.

We kennen Musso van een hele reeks spannende boeken zoals Een appartement in Parijs, Het geheime leven van schrijvers en Central Park. Zijn nieuwste roman Het meisje ui de Seine speelt zich opnieuw weer af in Parijs.

Een Parijse politieagente wordt na een inschattingsfout op een rustige plek gezet waar ze verder even geen kwaad. Maar zodra ze in de bijzondere toren binnenstapt waar de rechercheur huisvest die ze tijdelijk moet vervangen raakt ze betrokken in een nieuwe zaak, Want hij bleek bezig met een mysterieuze geval. Op de achterflap van het boek : Op een koude nacht wordt een jonge vrouw uit de Seine gehaald. Ze leeft, maar kan zich niet herinneren wie ze is. In het ziekenhuis wordt ontdekt dat ze een wereldberoemde pianiste is, die twee jaar geleden zou zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash….

Ook deze pakt je weer direct  en sleurt je mee door Parijs en laat de lezer op vele momenten in vertwijfeling… is hier sprake van een metafysisch verschijnsel of wordt de kluit hier nu ordinair belazerd ?  Dat is toch een spannende twist die Musso vaker in zijn boeken heeft.

Meer boeken van Musso >>> 


Geef een antwoord