wandeling place de l’Estrapade – place Lucien Herr

Deze wandeling gaat door een rustig stukje 5e arrondissement tussen Place du Panthéon en rue Mouffetard (druk).

De wandeling begint op Place du Panthéon voor de Mairie van het 5e arr. rechtsaf rue Clotaire en komt uit op Place de l’Estrapade, een mooi pleintje met fontein en mooie huizen.

 

 

 

 

 

 

 

 

vanaf het pleintje rue de l’Estrapade in en ter hoogte van rue Laromiguière staat een fraaie voormalige koffiebranderij met mooi uithangbord en grote put in de tuin

 

 

 

 

 

 

 

 

een klein stukje verder rechtsaf rue Tournefort in, hele rustige straat, geen winkels, oude huizen en ongeveer halverwege  een kruising met de rue Amyot met op de hoek iets wat op een oude toren lijkt en een apart fresco:

 

 

op nr. 26 is een leuk courtje aan de straat en op nr. 28 een Mariabeeldje in een nis en een gekke deurklopper

 

Aan de overkant staat een industrieel gebouw in baksteen, versierd met geglazuurde stenen; aan de ingang van de toegangssteeg steekt een pijpje uit de muur waarvan ik geen idee heb wat  het is en hoe het werkt, ik heb ze al meer gezien  bv. in de rue de Grenelle boven een deur (7e arr.)

Weer terug naar nr 28 waar  je het trapje neemt naar Place Lucien Herr, waar terrasjes en restaurants boven het plein, de fontein en de beelden zijn, super gezellig!

 

 

Bus 84 en 89 halte Panthéon, Rer B station Luxembourg.

 

Geef een reactie