Librairie Le Piéton de Paris (4e arr)

Dit is bij mijn weten de enige boekhandel in Parijs, die alleen is gewijd aan boeken over de stad! Op deze fantastische zaak werd ik geattendeerd door een Parijzenaar, toen we ergens even schuilden voor de regen.

Eigenaresse Frédérique Aubier heeft een immense collectie boeken over Parijs beschikbaar in haar winkel in de Marais (ter hoogte van de Pont Louis-Philippe). Op allerlei gebied: romans, architectuur, wandelingen, stripverhalen. Uiteraard is bijna de hele collectie van Parigramme aanwezig, maar ook een keur aan boeken van andere uitgeverijen, waaronder veel onbekende uitgaven. “Une mer à boire” voor de liefhebber: je gaat hier niet met lege handen weg…

Mme Aubier organiseert geregeld voorleessessies en signeeravonden in haar winkel.

De titel van haar zaak komt van het beroemde boek “Le piéton de Paris” van Leon-Paul Fargue, uit 1932, waarin de flaneur Fargue de stad tussen beide wereldoorlogen doorkruist en er poëtische verhalen over schrijft. Hij bezoekt daarbij vooral de minder bekende plekken van de stad en beschrijft er ontmoetingen, cafés en opvallende zaken.


Librairie Le Piéton de Paris (4e arr)
58, Rue de l’Hôtel de Ville (4e arr)
M Hôtel de Ville;
open dinsdag-zaterdag 11-19
https://www.facebook.com/lepietondeparis/

Geef een reactie