De Soufflé is zo’n Franse klassieker die even van het toneel is verdwenen maar die sinds kort weer helemaal een beetje hip is.
De Soufflé kan sucré of salé en is een echte Franse klassieker. Maar verdween de laatste jaren wat van de menukaarten. Hier en daar zag je de Soufflé nog wel als dessert , maar verder niet meer zo. En zeker niet als hoofgerecht of lunchgerecht. En dat is afgelopen 2 jaar veranderd. Verschillende restaurants hebben het gerecht weer op de kaart gezet. Ook nieuwe Brasseries hebben het gerecht weer omarmd.
Maar waar in Parijs eet je nu de lekkerse Soufflé ?
De Blogwebsite HIP heeft een lijstje samengesteld.
Met in dat lijstje twee klassieke Franse restaurants (o.a. Restaurant le Soufflé) en ook een nieuwe hippe Brasserie (Champeaux).
Naar het lijstje op HIP blog >>>
Een Soufflé zelf maken? Dit recept uit de Tip gebruik ik al sinds de jaren ’80 . Ik maakte een foto van het recept >> ; )
Ook erg lekker is de Italiaanse variant. De Sformata . De Sformata di Ricotta . Ik haalde het recept ooit uit het kookboek van The River Café. Dit is ‘m exact >>>>