Vuurwerk in Parijs

l' Assemblee Nationale op le 14 juilletOp de Franse nationale feestdag, 14 juli, wordt de dag in Parijs afgesloten met een groots vuurwerk op Champs de Mars. Niet zomaar vuurwerk, nee het is een complete show.

Het kost enige moeite om er te komen, want veel metrostations in de nabijheid van Champs de Mars zijn afgesloten. Daarnaast is er ontzettend veel beveiliging en moeten bezoekers af en toe hun tas laten zien. Maar als je er dan bent, wow! Een megaspektakel, eerst is er al livemuziek van een of andere Franse beroemdheid, daarna wordt het stil en begint de Eiffeltoren te schitteren, andere muziek zwelt aan en dan begint het!

vuurwerk Champ de MarsNa het vuurwerk moet je ook weer weg zien te komen, geen gemakkelijke opgave. De metro’s zitten overvol en het is druk op straat, heel erg druk. Op Concorde zit het verkeer muurvast, zelfs de ambulance komt niet verder. En iedereen loopt en loopt en loopt, je hebt geen idee waarheen maar het deed mij een beetje denken aan het rondlopen in Amsterdam op Koninginnedag, een beetje, want het Oranjefeest is weer iets heel anders ;-).

Mocht je geen last hebben van mensenmassa’s dan is het een aanrader, le 14 juillet au Champs de Mars! Mocht je nieuwsgierig zijn geworden dan kun je op YouTube fimpjes vinden (zoek op feu d’artifice tour eiffel).

Geef een reactie