Hanami Sakura in Parijs

De lente in Parijs was vroeg dit jaar . Ik zag afgelopen weken verschillende tweets langs komen met beelden van bloeiende voorjaars bloesems.

Het komt misschien wel door het feit dat  sinds ik  Cherry Ingram heb gelezen van Naoko Abe , ik er plots oog voor heb maar wat is er veel kersenbloesem in Parijs. En niet alleen Kersenbomen (in verschillende variëteiten ) maar ook Pruimen en Magnolia die Parijs prachtig kleur geven in het vroege voorjaar.

We zien dus niet alleen in Japan de jaarlijkse Hanami Sakura maar ook in Parijs wordt genoten van de voorjaarsbomen  met een uitgebreide zonnig pick nick . Bijvoorbeeld rond de Eiffeltoren, bij de Notre Dame, in de tuin van het Petit Palais of op Square Gabriel Pierné (einde van de Rue de Seine )

Nou ja, crisis, oorlogen, Lockdowns of avondklok …… You can never hold back Spring ! Tom Waits zong het al >>>!

Ik geef wat beelden mee van twitter in dit bericht :
De foto’s zijn misschien erg romantisch maar deze blogster geeft een mooi overzichtje waar je in Parijs de prachtigste kersenbloesem kan vinden. Carnets d’Alice >>>

Naast die plekken wordt elders ook wel Parc Albert Kahn getipt als mooie plek. [ Zie twitter >>> ] en het Parc Sceaux (zie twitter >>>) en tenslotte de Jardin des Plantes [zie twitter >>>]

Geef een reactie