Theewinkels La Route du Thé

Kusmi

DSCN6220AEr zijn in Parijs diverse winkels, waar je goede thee kunt kopen. Beroemd is Kusmi Thé, de van oorsprong Russische firma (gesticht in 1867), die na de Russische revolutie naar Parijs verhuisde. Kusmi heeft zijn hoofdkantoor en theepakkerij nog steeds op 75, Avenue Niel (17e arr) en daarnaast diverse moderne theewinkels.

Een andere keten is “La Route du Thé”, die eveneens uitmuntende thee verkoopt, maar dan in een prachtige, oosterse entourage. Zoals bij de vestiging op

5, Rue de la Montagne Sainte Geneviève:

De zaak is opgericht door de Afghaanse theeliefhebber Wali Haydari, aan het einde van de jaren ’90, om “grands crus du monde entier” te kunnen presenteren.

Hij bezoekt zelf een aantal keren per jaren theeplantages, om de omstandigheden waaronder de thee wordt geoogst te kunnen beoordelen.

 

DSCN6219ADe firma richt zich voornamelijk op bio-theesoorten. Daarnaast wordt er een grote sortering theepotten, -bussen en –eieren
verkocht.

Maar ook mooie kunstvoorwerpen uit diverse Aziatische landen. La Route du Thé heeft vier winkels in Parijs, één in Versailles en één in Nice.

http://www.larouteduthe.com

 

 

 

 

 

 

the-tea-caddy-paris-1305208895

2 reacties op “Theewinkels La Route du Thé”

Geef een reactie