Tarte au Citron

tartelettes-citron410Allemaal leuk en wel met die Macaron hype maar het is gewoonweg niet mijn favoriet, niet mijn ding dus ; – )

Wel mijn ding is de Tarte au Citron…. Waarvan de kleine uitvoering dan ook wel tartelette au citron genoemd wordt. Soms uitgevoerd met Meringue en soms zonder.

Ik sta er niet alleen voor. Gelukkig zijn er veel meer fans van deze luchtige lichtzure Tartelettes. Bijna elke Parijse bakker en Patisserie heeft ze in de etalage liggen. Mijn eigen favoriete bakker zit in Lagny op Place de la Fontaine. De laatste die ik heb gegeten was bij Brasserie Wepler... die was hemels. L’Express heeft nu een top 10 voor Parijs samengesteld . Ik ga bij mijn volgende tripje in ieder geval de twee patissiers op Montmartre proberen!

Naar het lijstje van L’Express >>>


nb : Citroen is dit voorjaar hip en hot ! Onlangs getipt : Café Citron , van Jacquemus gevestigd in de nieuwe vestiging van Galeries Lafayette aan de Champs-Élysées in Parijs. Veel gerechten zin geinspireerd door de kleur en smaak van citroenen en Chef Grolet is gespecialiseerd in trompe l’oeil desserts. Hier op insta het “citroendessert” >>

Meer op Vogue.nl >>>


Geef een reactie