Jardin des Serres d’Auteuil

SERRES_D_AUTEUIL20102Als student heb ik vaak gebanjerd over Overijsselse trilveentjes, Limburgse hellingbossen en Utrechtse kademuren op zoek naar bijzondere plantjes. Mijn hart gaat dus sneller kloppen van een mooie steenbreekvaren of een Veelbloemige Salomonszegel.

Ook in Parijs langs de verlaten spoorlijnen kijk ik wel wat er zo groeit en bloeit. In het Jardin des Plantes was ik ook wel wezen kijken. Maar ik was nog nooit naar de Botanische tuinen geweest aan de rad van het Bois de Boulogne in het 16e arrondissement. Het is op zijn minst een bijzondere plek te noemen.. ingeklemd tussen de Bd Peripherique en de tennisvelden van Garros. Zeker nu er allerlei plannen zijn om de Roland Garros terreinen uit te breiden ten koste van de Jardin Botanique.

Vorig jaar november ben ik er wezen kijken op een prachtige zonnige woensdagmiddag. Wat een feest. Je wandelt van kas naar kas tussen de prachtigste planten en bomen. Alles vrij toegankelijk. Hier en daar wat babbelende Fransen… verder …..Wat een oase van rust!

serresdauteuil-16e

serresdauteuil-16e b

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer info >>>>

Geef een reactie