Restaurant Le Cambodge

Zoals Nederland veel Indische restaurants kent heeft ook Parijs veel restaurants uit haar voormalige koloniën, vooral uit het vroegere Frans Indochina: Vietnam, Laos en Cambodja.

In het 10e arrondissement, tussen het Canal Saint-Martin en het Hôpital Saint-Louis is het restaurant Le Cambodge gevestigd, waar je voortreffelijke en authentieke Cambodjaanse gerechten kunt eten.

IMG_2461A 

De zaak is in 1997 gesticht door Kirita Ben (haar Cambodjaanse voornaam betekent “klein meisje van de heuvel” en haar achternaam betekent “rijstwanner”) en haar echtgenoot Christian Gallois . Zij is in 1972 Cambodja ontvlucht (samen met haar ouders Kunthel en Damrong Ben en met haar broer Kunthéa), na de staatsgreep tegen koning Norodom Sihanoek.

Samen met haar moeder staat Kirita in de keuken, maar beiden zijn ook geregeld in het restaurant te vinden, om te kijken of de gasten het naar hun zin hebben.    Wanneer je Cambodja bezocht hebt en daar dus de lokale keuken hebt geproefd, herken je de gerechten en de smaken !

DSCN5384B bo bun (boven) en natin 

Als voorgerecht worden er de heerlijke Cambodjaanse loempia’s geserveerd, in een dun rijstvelletje. En diverse oosterse salades.

Naast diverse curry’s en soepen staan er ook enige specialiteiten op het menu:

* In grote kommen worden diverse soorten “bo bun” geserveerd: grote warm-koude noedelsalade, met garnalen, runderreepjes, varkensvlees of vegetarisch, met natuurlijk koriander erover. Alles dagvers !

* Ook heerlijk is “”natin”: varkensvlees met garnalen, gekruid en in kokosmelk, bedekt met fijn gehakte pinda’s.

Een bijzonder dessert is “attap”: palmvruchten in kokosmelk.

Ze schenken er wijn, vruchtensappen en water, maar ook Tsing Tao- en Lao bier.

De prijzen zijn bescheiden: reken voor een hoofdgerecht tussen de € 10 en € 13.

DSCN5647A

Le Cambodge is een gezellig klein restaurant met attente bediening en heerlijk eten: een aanrader !

Je kunt niet reserveren, dus kijken of er een plekje is. Er is een terras aan de straat, dat ’s winters is overdekt en van kachels is voorzien.

Restaurant Le Cambodge: 10, Avenue Richerand (10e arr), métro Jacques-Bonsergent)

Open: maandag-zaterdag 12-14.30, maandag-donderdag 19-23, zaterdag en zondag 19-23.30 u.

Website: www.lecambodge.fr

Geef een reactie