Quoi de Neuf a Paris

Met de start van 2024 kijken we  even terug op het jaar hiervoor . Ook kijk ik even verder terug want  door de verschillende lockdowns zijn er in Parijs meerdere eetadresjes in Parijs gesneuveld. Maar daarna  zijn ook nieuwe adresjes bijgekomen . Vooral in de  tweede helft van 2022 was het vrij spectaculair.  Begin 2023 was kon ik in alle rust een aantal van die nieuwe adresjes uitproberen en bovendien ontdekte ik ook een paar nieuwe juweeltjes tijdens mijn wandelingen vanuit het Quartier des Carrieres.

Bouillon Pigalle

Bouillon Republique : De eigenaren van Bouillon Pigalle (Parijsonline >>> ) waren begin 2020 gestart om de wat ouderwetse Elzasser Brasserie Chez Jenny om te toveren tot een nieuwe hippe Bouillon maar hun pas werd afgesneden door Corona.  Het bleef heel erg lang angstwekkend stil. Maar ze zijn sinds 15 september 2021  geopend. Lees verder op  Parijsonline >>>

Bouillon Republique in het jaren 30 decor van Chez Jenny

Chartier Montparnasse : De legendarische Chartier aan de Rue Fbg Montmartre  heeft er een tweede vestiging bij. De oude Brasserie de la Gare tegenover de Tour Montparnasse , later Montparnasse 1900 genoemd is nu in handen van Chartier en na een renovatie van het Art Nouveau interieur heeft het restaurant een Bouillon Chartier formule  onder de naam Chartier Montparnasse.   Lees verder op  Parijsonline >>>

Bouillon Chartier Montparnasse

le Petit Bouillon Pharamond : Een kleine Bouillon in het 1e arr , al aangekondigd voor 2020. Gaat ie nu opnieuw echt open ? Meer op Vivre Paris >>>

Les Petites Mains: In de tuinen van Palais Galliera is een nieuw terras geopend met zicht op de Tour Eiffel . Hun website >>>

Bistro les Arlots: Een kleine bistro in het 10e tussen Gare du Nord en Montmartre [kunnen we dit rekenen tot SoPi ? ] , zag ik vlak voor de eerste lockdown verschijnen in posts van bloggers en twitteraars  Een recensie >>>>

Le jardin de Coya Paris: In een chique Parijse Passage vlakbij le Bon Marche waar hip gekookt wordt met Chinese en Japanse ingrediënten . Website Coya Paris >>>

Oursin: In het voorjaar van 2019 werd in de volledige gerenoveerde LaFayette vestiging aan de Champs Elysees een nieuw café geopend door Jacquemus in samenwerking met restaurant Kaspia en met op de kaart verschillende gerechten [meer optische illusies ] van Cedric Grolet. Dat was Café Citron [Parijsonline >>> ] en werd ondanks rommelige 2 jaar na opening een enorm succes. Nu hebben ze Oursin geopend . L’Officiel >>>

Bouillon Julien: Eigenlijk al vlak voor de eerste lockdown in Parijs opende Bouillon Julien de deuren op 16, rue du Faubourg St-Dénis, Dat was in feite een heropening want Julien bestaat al heel lang en toen ik er voor het eerst kwam eind jaren 80 heette het nog Chez Julien, later Brasserie Julien en nu Bouillon Julien. En daarmee is de formule en de menukaart ook aangepast en vergelijkbaar met de andere Bouillons zoals Chartier. Ook is het interieur gerenoveerd en terug naar de stijl en sfeer zoals het honderd jaar geleden was.  Ik heb dit voorjaar gegeten bij Chartier, Chartier Montparnasse , Bouillon Pigalle en Julien en vond Bouillon Julien de meest verrassende , de meest stijlvolle en ook het eten is een tikkeltje beter dan de andere Bouillons . Op Parijsonline >>>>

Fabula: Eind 2021 heropende het volledig gerenoveerde Musée Carnavalet en nu is er in de fantastische binnentuin van het museum Chef Thibaut Spiwack neergestreken met zijn restaurant Fabula [Op Insta >]. Deze chef maakt oogstrelende fantastische  gerechten  , dat zie je ook al op het insta account en werkt met verse producten uit Frankrijk . Het is een gewelsige plek voor een lange zomeravond.  Voorlopig alleen voor de zomer >>>

Ook het InterContinental Le Grand Hotel, tegenover de Opera Garnier, dat oorspronkelijk stam 1862, is na een intensieve restauratie weer geopend. Ook het bijbehorende Café de la Paix  heeft restauratie werkzaamheden ondergaan en is nu neo-Louis XVI sfeer Info & boekingen >>>

Frenchie Pigalle: De Frenchie wijnbar en tapas imperium aan de Rue de Nil (Parijsonline >>>) is zich aan het uitbreiden . Noordwaarts richting Pigalle . De Frenche website >>>> 

La Terrasse de Madame In het Jardin du Luxembourg is in de zomer van 2022 een bijzonder lunchadresje geopend in één van de historische kiosken van het park. “s Avonds is het park gesloten dus bij Madame ga je op je gemak lunchen op het terras  onder platanen . La Terrasse de Madame >>

Café Laperouse: Het legendarische Hotel de Marine was ooit opslagplaats voor koninklijke meubels en later het chique hoofdkwartier van de Franse marine. Nu is het als museum open voor publiek. Met natuurlijk een geweldig café. Genoemd naar een beroemde Franse zeevaarder. Deze Parijse blogster was zeer enthousiast.  Café Laperouse >>> 

La Halle aux grains: Op de 3e verdieping van het nieuwe museum Collection Pinault in la Bourse hebben de gebroeders Bras hun Halles au grains geopend. Website >>>

Marcel: Al wandelend over Montmartre ontdekte ik voorjaar 2023 een leuk en nieuw lunchadresje , op de hoek van Avenue Junot en Villa Leandre.  Marcel heeft een strak en licht interieur en een internationale kaart. Naast goede salades ook Eggs Bennedict en avocado toast.

Le Cyrano : Precies een jaar geleden ontdekte ik, terwijl ik op weg was naar de biologische markt op de Boulevard des Batignolles  in een zijstraatje een bijzonder café . De klassieke ramen eb omlijstingen van de gevel  trokken aan  en dus ging ik naar binnen maar die bleken  nog maar een begin van het feest te zijn. Le Cyrano is een klein café met een paar tafeltjes, een groot Zinc met  daarachter fantastische spiegels, houtversieringen en panelen met schilderingen.  Koffie en lunch gerechten zijn goed!  Vlak achter Place de Clichy in de Rue de Biot (op nr3)

 

2 reacties op “Quoi de Neuf a Paris”

Geef een reactie