Door de crisis van afgelopen jaren en verschillende lockdowns zijn er in Parijs meerdere eetadresjes in Parijs gesneuveld. Maar er zijn ook nieuwe adresjes bijgekomen ..

Bouillon Republique : De eigenaren van Bouillon Pigalle (Parijsonline >>> ) waren begin 2020 gestart om de wat ouderwetse Elzasser Brasserie Chez Jenny om te toveren tot een nieuwe hippe Bouillon maar hun pas werd afgesneden door Corona. Het bleef heel erg lang angstwekkend stil. Maar ze zijn sinds 15 september 2021 geopend. Lees verder op Parijsonline >>>

Chartier Montparnasse : De legendarische Chartier aan de Rue Fbg Montmartre heeft er sinds 2021 een tweede vestiging bij. De oude Brasserie de la Gare tegenover de Tour Montparnasse , later Montparnasse 1900 genoemd is nu in handen van Chartier en na een renovatie van het Art Nouveau interieur heeft het restaurant een Bouillon Chartier formule onder de naam Chartier Montparnasse. Lees verder op Parijsonline >>>

le Petit Bouillon Pharamond : Een kleine Bouillon in het 1e arr , al aangekondigd voor 2020. Gaat ie nu opnieuw echt open ? Meer op Vivre Paris >>>
Les Petites Mains: In de tuinen van Palais Galliera is een nieuw terras geopend met zicht op de Tour Eiffel . Hun website >>>
Bistro les Arlots: Een kleine bistro in het 10e tussen Gare du Nord en Montmartre [kunnen we dit rekenen tot SoPi ? ] , zag ik vlak voor de eerste lockdown verschijnen in posts van bloggers en twitteraars Een recensie >>>>
Le jardin de Coya Paris: In een chique Parijse Passage vlakbij le Bon Marche waar hip gekookt wordt met Chinese en Japanse ingrediënten . Website Coya Paris >>>
Oursin: In het voorjaar van 2019 werd in de volledige gerenoveerde LaFayette vestiging aan de Champs Elysees een nieuw café geopend door Jacquemus in samenwerking met restaurant Kaspia en met op de kaart verschillende gerechten [meer optische illusies ] van Cedric Grolet. Dat was Café Citron [Parijsonline >>> ] en werd ondanks rommelige 2 jaar na opening een enorm succes. Nu hebben ze Oursin geopend . L’Officiel >>>
Fabula: Eind 2021 heropende het volledig gerenoveerde Musée Carnavalet en nu is er in de fantastische binnentuin van het museum Chef Thibaut Spiwack neergestreken met zijn restaurant Fabula [Op Insta >]. Deze chef maakt oogstrelende fantastische gerechten , dat zie je ook al op het insta account en werkt met verse producten uit Frankrijk . Het is een gewelsige plek voor een lange zomeravond. Voorlopig alleen voor de zomer >>>
Frenchie Pigalle: De Frenchie wijnbar en tapas imperium aan de Rue de Nil (Parijsonline >>>) is zich aan het uitbreiden . Noordwaarts richting Pigalle . De Frenche website >>>>
La Terrasse de Madame In het Jardin du Luxembourg is in de zomer van 2021 een bijzonder lunchadresje geopend in één van de historische kiosken van het park. “s Avonds is het park gesloten dus bij Madame ga je op je gemak lunchen op het terras onder platanen . La Terrasse de Madame >>
Café Laperouse: Het legendarische Hotel de Marine was ooit opslagplaats voor koninklijke meubels en later het chique hoofdkwartier van de Franse marine. Nu is het als museum open voor publiek. Met natuurlijk een geweldig café. Genoemd naar een beroemde Franse zeevaarder. Deze Parijse blogster was zeer enthousiast. Café Laperouse >>>
Ook het InterContinental Le Grand Hotel, tegenover de Opera Garnier, dat oorspronkelijk stam 1862, is na een intensieve restauratie weer geopend. Ook het bijbehorende Café de la Paix heeft restauratie werkzaamheden ondergaan en is nu neo-Louis XVI sfeer Info & boekingen >>>
La Halle aux grains: Op de 3e verdieping van het nieuwe museum Collection Pinault in la Bourse hebben de gebroeders Bras hun Halles au grains geopend. Website >>>
2 reacties op “Quoi de Neuf a Paris”