Onderzoek in de puinhopen van de Notre Dame

In de puinhopen van de Notre Dame ligt mogelijk een schat een historische informatie opgeslagen. Wetenschappers gaan aan de slag in de constructie die nog over is en in het  puin dat naar beneden kwam.

Sinds de grote brand in de Notre Dame van Parijs op 15 april 2019 hebben er tot nu toe vooral opruimwerkzaamheden, schoonmaakwerkzaamheden en sloopwerkzaamheden plaatsgevonden. Ondertussen onderzoekt de Franse overheid de mogelijkheden voor restauratie van het dak.

De enorme brand in het forêt van de Kathedraal was een nationale ramp voor Frankrijk. Maar ondertussen ook weer een uitgelezen mogelijkheid voor wetenschappers om onderzoek te doen in de puinhopen van de Notre Dame. Want dit jaar begint het Franse Centre National de la Recherche Scientifique met een omvattend kunsthistorische onderzoek naar de middeleeuwse bouwkunst in Europa. Ruim tweehonderd experts gaan onder meer in de Notre Dame de tienduizenden naar beneden gekomen fragmenten dateren en analyseren. die na de brand naar beneden zijn gekomen

Verder lezen in het NRC >>>>

Eén reactie op “Onderzoek in de puinhopen van de Notre Dame”

Geef een reactie