Madame Manet

madame-manet-monsieur-manetStel je eens voor: Het is 1905 en een Nederlandse journalist reist af naar Parijs voor een interview met Suzanne Leenhoff. Niet zomaar iemand want in haar jonge jaren flaneerde ze over de nieuwe madame-manet-coverboulevards van Haussmann en ze ontving op haar Salonavonden kunstenaars als Degas, Zola, Renoir en Monet. Deze dame oorspronkelijk uit Zaltbommel was de echtgenote van de schilder Manet… Madame Manet dus!

Middels de interviews van de fictieve Nederlandse journalist Manders met de hoogbejaarde maar zeer charmante Madame Manet schetsen de auteurs Ton van Kempen en Nicoline van Beek een bijzonder portret van het leven van deze Hollandse met haar schilderende echtgenoot in het einde 19e eeuwse Parijs.
Een prachtig tijdsbeeld wordt geschetst op basis van 12 jaar onderzoek naar deze Suzanne Leenhoff. Maar niet alleen een tijdsbeeld . Het boek neemt je ook al dwalende mee door Parijs … al doende leer je weer nieuwe plekken in de stad! En de observaties van het dienstmeisje die tussen de interviews door meanderen zijn ook geweldig

Echt een heerlijk (ook rijk geillustreerd) boek voor de lange winteravonden !


Meer info en online te bestellen bij BOL:


De website behorende bij het boek >>>>>

Geef een reactie