Bon Appétit Paris Een culinaire stijlgids

Waar koop je de beste croissants van Parijs? Wat is het verschil tussen een bistro en een brasserie? Hoe ga je om met Franse obers? Welk servies mag niet in je kast ontbreken? Hoe bemachtig je de meest gewilde tafels van de stad? Wat trek je aan naar een restaurant? En op welk moment van de dag eet je macarons? Kortom: Hoe eet je als een Parijzenaar? 

Mara Grimm is journaliste bij het Parool en recenseert de leukste en lekkerste restaurants van Amsterdam.

Maar de culinair journaliste is ook regelmatig in Parijs. En al verschillende jaren verkent ze vanuit haar appartement op Montmartre culinair Parijs,  op zoek naar de beste baquette en  de leukste ontbijt en lunchadresjes . Tot nu zagen we af en toe geweldige Parijstips van haar langskomen via Titter [Mara bij Mollard>>>]  of in de bladen (Vogue>> ) en op verschillende websites (Culy >>>)  en zoals hier op de Beaumonde website waarin ze L’Arpege recenseert (Beaumonde >>>)

Zelfs tijdens en tussen  de lockdowns was ze wel in Parijs en te vinden op de buurtmarkten zoals de Rue des Martyr op Montmartre [Twitter >>>]

En dit zijn slechts allemaal kleine voorproefjes !  Want nu  is haar eigen culinaire stijlgids voor Parijs verschenen met tips, adresjes  en verhalen.  Maar ook zeer goede adviezen om te overleven in goede Franse restaurants en winkels ; )  Zeker van pas als je van plan bent om een culinair tochtje in Parijs te maken langs Fauchon  , Maison de la Truffe, Ladurée of Hermé. Want daar loopje niet zomaar naar binnen en mik je je mandje vol

Maar niet alleenvind je in deze stijlgids  tips voor top culiadresjes, Mara laat ook zien waarom je naar de markt gaat en wat je daar aan heerlijkheden kan krijgen  en waarom bijvoorbeeld iets simpels als goede boter heel belangrijk is !

 


Geef een reactie