Parijs met de bus

Ondanks het feit dat de metro in Parijs bijzonder efficiënt en snel is ervaar ik dat ik de afgelopen jaren juist steeds minder gebruik ben gaan maken van de metro en steeds meer de bus neem.

Als je geen haast hebt is de bus ideaal. Je komt vaak langs de leukste plekjes. Eén van de meest bijzonder lijnen is wat mij betreft lijn 27. Het meest favoriete stukje voor mij uit zijn route is vanaf Jardin du Luxembourg , via Saint Michel, de Seineoever, dwars over het plein voor de Louvre Pyramide naar de Opera [en dus Lafayette].  Maar ook lijn 40 (Voorheen het Montmartre lijntje) die vanaf Jules Joffrin aan de noordkant van La Butte over Montmartre kronkelt naar de voet van Montmartre aan de zuidkant bij Le Peletier vind ik geweldig.

En tenslotte noem ik de PC . Deze Petite Ceinture vind ik ook bijzonder. Die gaat in etappes helemaal rond de stad over de Periferique Interieur. gewoon nemen en de stad ontdekken ! Waar de PC bus niet rijd gaat tegenwoordig de tramway, misschien mider charmant dan de PC bus maar wel efficient. Een nieuw stuk is dit voorjaar gereedgekomen rond het 16e en 17e arr,

Kijk ter oriëntatie op de interactieve buslijnen overzichtskaart van de RATP >>>>

Maar onmisbaar voor onderweg is het busboekje “Paris Bus“. Dit buitengewoon handige gidsje start met een paar overzichtskaartjes van de buslijnen en iedere lijn heeft vervolgens een eigen pagina met en tenslotte is er een prachtige uitvouwbare kaart. Heerlijk om op het bed van je hotelkamer je te oriënteren op het Parijse buslijnen netwerk.

Ik kocht mijn nieuwste busboekje bij een kiosk aan de straat maar je kunt ‘m ook online bestellen. Sinds 2019 is het busnetwerk in Parijs nogal vernieuwd. Als je een gidsje wil aanschaffen koop dan een nieuwe editie…. De gids is te koop bij de meeste kiosken in Parijs aan de straat maar ook bij Gibert Jeune aan de Boulevard St Michel of de FNAC

Meer info over dit gidsje en online te koop :Amazon  >>>>

Geef een reactie