Lezen over Parijs: Parijs

Deze thriller van Hollandse bodem geschreven door Kiki van Dijk vond ik een tijdje terug in onze buurtbieb. De titel trok mijn aandacht en bovendien had ik recensies over dit boek al een paar keer op twitter en in blogs voorbij zien komen. Heb het boek dus direct meegenomen om te lezen.

 

Deze “vakantiethriller” zoals op de omslag staat is inderdaad echt voor de vakantie, maar dan vooral voor de kerstvakantie want de sfeer is zeer winters. Ga er rustig voor zitten, het verhaal leest als een trein. En met een beetje doorlezen in de Thalys naar Parijs heb je het uit voordat je aankomt op Gare du Nord.

Het verhaalt speelt zich af in Parijs rond de kerst. Op de cover zien we de Eiffeltoren maar op geen enkele manier komen deze en andere beroemde landmarks van de stad aan bod. De sfeer is eigenlijk heel intiem want het speelt zich af in de Marais en dan zelfs een klein deel ervan. Namen van cafés zijn denk ik fictief maar als je Parijs kent dan gaan de straatnamen van de Marais snel leven en volg je de personages moeiteloos.

Ik heb nogal wat thrillers gelezen die verzanden in allerlei ingewikkelde en ongeloofwaardige verhaal wendingen maar dat is Parijs niet. Er zit natuurlijk ergens een twist maar ik vond het verder helder , goed opgebouwd verhaal en lekker spannend.

Geef een reactie