Impasse de la Santé

De Impasse de la Santé (13e arr.) is waarschijnlijk de laatste ongeplaveide weg in Parijs.

Het paadje loopt tussen, op nr 17 rue de la Santé, het Square Port-Royal, en nr. 29 rue de la Santé, het klooster met kapel van de Zusters Augustinessen. De ingang van de impasse is op nr. 19 van deze straat.

 

 

De impasse ligt in de wijk Croulebarbe (13 arr.) 112 m. lang en 3 m. breed. Vanaf de 14e tot de 19e eeuw heette het straatje “pré de l’Avocat (Advocatenweide) en behoorde in de 14e eeuw bij het Hôtel Dieu, het grote ziekenhuis van Parijs. Omstreeks 1840 werd het klooster ontworpen door de architect Antoine Casimir Chaland. Het klooster heeft een immense tuin, min of meer onzichtbaar.

Aan het einde van de steeg rechtsomkeert en dan wat mij betreft het meest verassend: een huis in regionale of chaletstijl, zo te zien op het terrein van het klooster, daarover heb ik verder niets  gevonden.

Voorzover mij bekend is het complex niet te bezoeken, zelfs niet als onderdeel van de journées du patrimoine in september. Er is nu een privé verzorgingshuis voor o.a. alzheimerpatienten, dus openbaar bezoek zal er ook niet gauw van komen.


openbaar vervoer: RER B Port-Royal, métro 7 Les Gobelins

Geef een reactie