Bistrot La Renaissance (18e arr)

In de serie restaurants met een leuke kaart èn een historisch interieur bezoeken we dit keer Bistro La Renaissance aan de Rue Championnet in het 18e arrondissement.

LaRenaissancekrtje

De zaak is opgericht in 1903 en het interieur stamt grotendeels nog uit die tijd: een schitterend Belle Époque-interieur, met een mooie, ronde zinc, met geslepen spiegels en glazen panelen en prachtige vloertegels:

IMG_4505A

Ook de betimmeringen zijn nog origineel:

IMG_4506AA

De bistro is een echte buurtbistro, de clientèle woont of werkt in de omgeving en er komen weinig toeristen. De kaart is eenvoudig (maar met heerlijke gerechten): reken voor een voorgerecht zoals Terrine de volailles ca € 8, voor een hoofdgerecht ca € 15 (oa Souris d’agneau façon tajine, Bouride de filet de rascasse) en voor een dessert ca € 7.

De zaak is overigens wel beroemd, aangezien hij geregeld als filmdecor is gebruikt. De meeste recente film, die er gedraaid is: “Inglorious basterds” van Quentin Tarantino uit 2009.

larenaissance_038

Op de site van de bistro staat de hele filmlijst.

Bistro La Renaissance: 112, Rue Championnet (Métro Jules Joffrin)

Dagelijks tot 02.00 u geopend: maandag t/m vrijdag vanaf 8 u en zaterdag en zondag vanaf 9 u.  www.bistrotlarenaissance.fr

Eén reactie op “Bistrot La Renaissance (18e arr)”

Geef een reactie