Van spookstations tot Parijse parels

Uit: NOST France – Innovatie Attaché Netwerk

De ambitieuze Parijse kandidate voor de burgemeestersverkiezingen afgelopen maand, Nathalie Koziuscot-Morizet – in de volksmond NKM, heeft een interessant initiatief gelanceerd om de spookstations van de metro in de Franse hoofdstad te doen herleven.

arsenal
Het verlaten metrostation Arsenal, Parijs > Beeld RATP

Met behulp van het jonge ontwerp-duo Manal Rachdi (architect) en Nicolas Laisné (stedenbouwkundige) heeft NKM aantrekkelijke impressies gepresenteerd van transformaties van de karaktervolle ondergrondse ruimtes. Hiermee geeft zij de aanzet voor het oprichten van een platform waar alle Parisiens kunnen meedenken over de toekomst van de verlaten metrostations. Want naar eigen zeggen droomt ze van plaatsen waar mensen opnieuw kunnen samenkomen.

station_de_metro_fantomes_projet_sport_
Impressie van het spookstation project. Zwembad > Beeld door OXO Architectes en Laisné Architetcte

Deze interessante beelden worden slim ingezet om aandacht op haar campagne te vestigen. Of dit daadwerkelijk zal leiden tot het oprichten van een platform ligt aan het feit of NKM als winnares uit de bus kan komen in de boeiende strijd om het hoogst haalbare ambt in Parijs.

Eén reactie op “Van spookstations tot Parijse parels”

  1. En dat is haar dus niet gelukt. Op 5 april jl. was het Anne Hidalgo die La Maire de Paris is geworden. Misschien gaat zij deze mooie ideeën overnemen, wie weet.

Geef een reactie