Rue Denoyez

Rue Denoyez Mijn grootste ontdekking in 2014 in Parijs is Rue Denoyez in Belleville. Afgelopen jaar heb ik voor de tweede keer rondgewandeld in Belleville. De eerste keer volgde ik de route uit het boekje 100% Parijs voor het mooie uitzicht op Parijs De top van Parc de Belleville.

Deze keer, jaren later, een eigen route waarbij ik impasses en squares vet op mijn kaartje had aangegeven. Rue Denoyez was slechts een straat om doorheen te lopen, maar wat een verrassing! Ik had een stuk over de Boulevard de Belleville gelopen waar net de marktkramen werden afgebroken en ging zomaar Rue Lemon in. Ik liep tegen bloembakken op paaltjes aan. Wow, dat wil ik ook in Nederland in mijn eigen straat! Deze wow was slechts de eerste, er volgden er meer.

Rue DenoyezAls je van Parijs houdt dan is dit volgens mij echt DE straat waar je zo’n Parijs’ gevoel krijgt. De mensen, van alles, mulitcultureel en oud en jong. Een half dronken man voor een café en aan de overkant twee hele oude vrouwtjes op een stoeltje voor hun huis. Gezinnen met kinderen op een stepje en een toerist, ik dus. Voeg daar alle kleuren bij en WOW! Het is er in de basis verre van mooi maar zo ontzettend dynamisch. Sauvons la Rue Denoyez hangt er over de straat, laten we de Rue Denoyez redden. Ja want er is een boel gedoe hierover. Er moeten appartementen komen en de straat zal verdwijnen. Het laatste nieuws is dat de burgemeester van het 20e arrondissement wil doorgaan met het project maar de muur met street art wel wil laten staan……

Rue DenoyezZolang er nog niet gebouwd gaat worden in deze straat zou ik zeggen ga erheen. Je kijkt je ogen uit en ik kreeg er enorm veel energie van. In de muur zit van alles, waaronder natuurlijk een afbeelding van Edith Piaf. Aan de overkant werd een verse graffititekening gemaakt. En op de hoeken van Rue de Belleville twee cafés die volgens mij echt als stamkroegen voor de buurt dienen.

Rue Denoyez De foto’s die ik heb gemaakt zijn zeer waarschijnlijk nu alweer passé, des te leuker, als ik weer eens in de buurt ben ga ik zeker weer langs Rue Denoyez!

Meer informatie over Rue Denoyez vind je hier:

Like a local guide

Facebook Sauvons la Rue Denoyez

Air Magazine travel events

Alle foto’s @copyright Simone Ronchetti

Eén reactie op “Rue Denoyez”

Geef een reactie