Parijs op het witte doek

Aan de hand van filmscenes en plekken die in beroemde films te zien zijn wandel je door Parijs. Kees van Rijswijk neemt je mee in 7 “cinefiele” wandelingen.

Ook dit café aan de Rue Lepic op Montmartre komt voor in de gids Parijs op het witte doek. Het café speelt een hoofdrol in Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain. Een film uit 2001 van regisseur Jean-Pierre Jeunet

Parijs op het witte doek, wandelingen voor filmliefhebbers is niet alleen voor de filmliefhebbers maar ook voor Parijsliefhebbers. Kees van Rijswijk neemt je mee naar beroemde hotspots maar ook bijzondere plekken in Parijs… Paris Secret et Insolite.

Na twee wandelgidsen met literaire locaties waarvan we verschillende fragmenten mochten opnemen hier op Parijsmagazine is er dus een nieuwe wandelgids waarbij we Parijse buurtjes bekijken vanuit een geheel ander perspectief.

Intouchables, Midnight in Paris, Trois couleurs Bleu, Les Amants du Pont Neuf, le Fabuleux destin d’Amelie en A Bout de Soufle.  Dat is slechts een selectie van films die we tegen komen in deze bijzondere wandelgids.

 

Parijs op het witte doek bestellen bij BOL:

Parijs op het witte doek >>>

Geef een reactie