Rue Cavalotti

Aan de westkant van La Butte de Montmartre heb je vlak achter de Cimetiere de Montmartre een wat vergeten buurtje. Het is nog net wel het 18e arrondissement maar is echt anders dan de straatjes bovenop La Butte en mist ook de sfeer van Batignolles. Alhoewel ? Er zijn toch wel een paar juweeltjes Zoals Rue Cavalotti; een klein straatje vol lokale winkeltjes en mooie beschilderde rolluiken

Rue cavallotti-streetart - chansons

Jaren lang rolden de bakkertjes, slagers en andere winkeliers ’s avonds hun rolluiken dicht . Wel veilig maar niet zo mooi vonden de buurtbewoners al bijna 20 jaar geleden . En zo ontstond het idee om al deze rolluiken kunstschilderingen te voorzien door een kunstenaars collectief.  Met allerlei verwijzingen naar het culturele verleden van Montmartre .

Rue cavallotti-streetart - clichyRue cavallotti-streetart - moulinrouge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga er niet overdag heen want dan zijn verschillende rolluiken open . Maar ’s avonds als de rolluiken gesloten zijn is Rue Cavalotti omgetoverd in een openlucht museum ; – ) Zondag kan natuurlijk ook! De foto’s zijn inmiddels van een paar jaar terug  Op de Rue Hégésippe Moreau zit overigens Karambole , een aardig koffie tentje.

Rue cavallotti-streetart - cigale

Iedere keer als ik er kom ontdek ik een nieuwe rolluik. Deze is van januari 2023. De kleuren zijn misschien niet meer zo scherp als in 2016 Maar het blijft leuk om rond te neuzen.

Eén reactie op “Rue Cavalotti”

Geef een reactie