Nieuwe Literaire wandelingen in Parijs

In 2018 verscheen de bundel Langs literaire locaties in Parijs met een viertal wandelingen door hartje Parijs. Nu is een nieuwe bundel verschenen; Nog meer Literaire locaties in Parijs 

Place de Clichy vind je aan de rand van Montmartre . Sommige mensen hebben een enorme hekel aan het plein, het is nogal druk en rommelig, maar Henri Miller was bijvoorbeeld een enorme fan van de grote Brasserie aan het plein; Wepler.

De eerste bundel [Langs Literaire locaties in Parijs >> ] nam de lezer / wandelaar meer door de Marais; Saint-Germain-des-Prés; het Quartier Latin en Montparnasse op zoek naar plekken waar schrijvers woonden en werkten en en passant werd ook een mooi beeld geschetst van de favoriete straten en Quartiers. In de tweede bundel neemt schrijver Kees van Rijswijk ons mee naar vier nieuwe plekken en Quartiers in de Parijse binnenstad om opnieuw aan de hand van citaten, anekdotes, achtergronden over de schrijvers en de plekken waar ze woonden en werkten een beeld te schetsen van literaire locaties in Parijs. Ditmaal concentreert Kees van Rijswijk zich op de rechteroever van Parijs.

Wandeling 1 loopt van de Notre Dame naar het Louvre
Wandeling 2 loopt van Place de l’Hotel de Ville naar de Opera
Wandeling 3 loopt van de Arc de Triomphe naar Place de la Concorde
Wandeling 4 loopt van Gare Saint Lazare naar Pigalle

Je kunt de “wandelgids” meenemen op je wandelingen door Parijs maar als je Parijs goed kent is ook “Nog meer literaire locaties in Parijs” heerlijk om thuis te lezen . De verhalen en anekdotes zijn namelijk heel beeldend en vaardig geschreven. Kees van Rijswijk weet opnieuw veel auteurs en hun belevenissen in Parijs aan te halen. Ook schrijvers die misschien wat zijn weggezakt in ons geheugen. Zo vond ik het erg leuk om weer eens iets te lezen over Adriaan Morriën. Maar ook Hemingway, Flaubert , Balzac en Henri Miller komen voorbij in deze heerlijke literaire reisgids.

 

Geef een reactie