’n vleugje Parijs

 

 

 

Bastion nr 1, in de gefortificeerde omwalling van Thiers , staat nog net in Parijs in het 12e arrondissement Dit zijn de restanten van de stadsomwalling van AdolpheThiers (1797-1877), president van Frankrijk, tijdens de Juliemonarchie en door hem tussen 1841 en 1844 aangelegd ter verdediding van Parijs tegen de Pruisen en daarna gebleken volkomen  ineffectief te zijn. De omwalling werd dan ook tussen 1919 en1929 afgebroken.

 toegang tot Bastion 1 vanaf  Pont National (1ste brug in de Parijse Seine, knooppunt Charenton-le-Pont 12e arr. bij boul. Poniatowski, bij tramhalte

Baron Roy T 3A

 

Hierna nog wat plaatjes van de boulevard Poniatowsky

 

 

 

 

 

 

volgens het concept van het gebruik van de vrije ruimte bij brede straten: sport, parken, scholen, staat hier het stadion Léo Lagrange.

 

 

Parijs schuurt hier via de Bd Périphérique tegen  het Cimétière Sud van Saint Mandé . Op dit Parijse kerkhof staat een grafbeeld van Calixte Delmas, worstelaar en rugbyspeler bij de Olympische Spelen van Parijs in 1924.  Calixte

werd geboren in 1906 en is, na een ongeluk op school, in 1927 gestorven.

 

 

 

 

Weer aan de Parijse kant  staat op 35 avenue Courteline het Hospice Saint Michel, nu beheert door Samu Social, onderdeel van de Parijse GGD en met name de opvang van behoeftigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie