Het Musée Guimard ?

De Cercle Guimard beschermt het Guimard erfgoed in Parijs al bijna 20 jaar en wil nu een stap verder, namelijk een museum gewijd deze bijzondere Art Nouveau architect. De meest aangewezen plek daartoe is Hotel Mezzara aan de Rue de la Fontaine in het 16e.

Ik bezocht in de zomer van 2006 een kleine expositie over Guimard in het Hotel Mezzara. Het was georganiseerd door de Cercle Guimard die toen nog niet zo lang bestond. Ik had al verschillende interieur dingen van Guimard gezien in het Orsay en andere musea maar had nog nooit een Guimard huis van binnen gezien. Van buiten is het misschien niet de meest spectaculaire architectuur en het huis staat nogal ingeklemd tussen wat hogere appartementengebouwen. Maar eenmaal binnen dan sta je in de wonderlijke wereld van Guimard

 

Er waren toen niet heel veel ruimtes te bekijken maar wat ik zag vond ik spectaculair genoeg

Toen al in 2006 begreep ik van de mensen van de Cercle was de wens om Hotel Mezzara te gaan gebruiken als uitvalsbasis voor de Cercle Guimard en bovendien in te richten als museum.

Nu ruim 15 jaar zet  de Franse overheid een stap in de goede richting door het uitgeven van een 50 jaar durend huurcontract en de Cercle Guimard wil samen met een particuliere investeerder deze aangrijpen om een definitieve stap te zetten naar een Musee Guimard. En dat zou heel bijzonder zijn !

Bronnen over Hector Guimard:
De Cercle Guimard >>>
Hotel Mezzara op Parijs1900 >>>
Over Guimard op Parijs1900 >>>
Guimardhuizen buiten Parijs (Parijs1900) >>>
De metroingangen van Guimard (Parijs1900) >>>

 

 

 

 

 

 

 

Meer over de architect Guimard lezen ?

Er is dit jaar een nieuw boek verschenen over hem en zijn werk

Geef een reactie