Maison Zilvelli gesloopt ?

Bovenop de Butte Bergeyre in Parijs tussen de wijngaard en een paar mooie villa’s staat een bouwval.  Wel een bijzondere bouwval. Want het huis is onder architectuur gebouwd in 1933 door Jean Welz

Maison Zilvelli 1940

Jean Welz is niet de meest bekende architect uit het begin van de 20ste eeuw maar werkte al op jonge leeftijd in dienst bij Le Corbusier,  Mallet Stevens, Adolf Loos (Maison Tristan Tzara)  en later als hoofdarchitect van het bureau van Raymond Fischer (Hotel Godfray) . Ook Maison Zilvelli staat officieel in de boeken als een ontwerp van Fischer maar is uiteindelijk toegeschreven aan Welz.

Waarom en wanneer de familie Zilvelli het huis hebben verlaten kan ik niet helemaal achterkomen , maar intussen is de boel behoorlijk vervallen.

In 2019 heeft een Franse fotograaf ontwerper de Maison Zilvelli  gekocht voor 2,2 miljoen, dat leek de redding van die bijzondere ontwerp.  Maar nu ziet de eigenaar zich genoodzaakt de Villa geheel te slopen en nieuw te bouwen.

Maison Zilvelli in 2020 : Foto Ria Engel (Parijs1900>>>)

Meer over Maison Zilvelli op Parijs1900 >>>


Op Iconic Houses verscheen in de Categorie Icons at Risk een artikel van Peter Wyeth over het huis met de oproep voor een petitie om het huis te redden . Icons at Risk >>>

Geef een reactie