La Cité Universitaire

CiteUniversitaireEntree2Een bijzondere plek in het 14e arrondissement, een stad in een stad, la Cité Universitaire, tegenover het tweede park van Parijs, Parc Montsouris. De entrée van la Cité is al bijzonder, het Maison Nationale ziet er bijna koninklijk uit. La Cité Universitaire is een stad voor meer dan 5.000 studenten die in verschillende paviljoens wonen.

Deze paviljoens (huizen) zijn door diverse architecten ontworpen, zoals bijvoorbeeld het Zwitserse paviljoen, ontworpen door Le Corbusier en het gebouw van het Collège Néerlandais komt uit het brein van Willem Marinus Dudok.De maisons zijn meestal gebouwd in de stijl van het land (Het is trouwens niet zo dat in het Nederlandse huis Nederlandse studenten wonen, het is wel zo dat er ontzettend veel studenten van verschillende nationaliteiten zijn). Voor mij is la Cité een bijzondere plek in Parijs, het is redelijk onbekend bij toeristen en dus vrij rustig, de plek is afwisselend door de architectuur en door het park waarin je heerlijk kunt wandelen of, net zoals de Parijzenaars, gaat genieten van een mooie zomerdag door je neer te vleien op het gras.

Daarnaast is Cité Universitaire het startpunt van de meridiaan van Parijs (Aragoroute).

Arago bordje nr 2

Om naar Cité Universitaire te gaan kun je de RER nemen (zie de RERkaart op Parijs online), deze lijn gaat trouwens door het Parc Montsouris. Je kunt ook met bus 21 en dan ga je onder meer door het Quartier Latin, langs de Seine, het Louvre, l’Opéra Garnier en over le boulevard Haussmann. Je kunt ook ergens op Tramlijn 3A stappen.

Ga naar de website van Cité internationale Universitaire de Paris en le parc voor een beeld van dit bijzondere stukje Parijs.

CiteUniversitaireParc

Geef een reactie