Musée Albert Kahn weer open

Vlak buiten Parijs op loopafstand van de laatste halte van metro lijn 10 [Boulogne Pont Saint Cloud], vinden we het uiterst curieuze museum + tuinencomplex van Albert Kahn.

 

De tuinen van Musee Albert Kahn bij Parijs openden al in 2020 na renovatiewerken . En nu gaat het museum, zelf ook weer open.

De tuinen , die al geweldig waren, zijn opgeknapt met nieuwe wandelpaden en het museum is geheel gemoderniseerd.

Sinds  begin april 2022 kun je er weer terecht voor de tuinen, de vaste collectie in het museum en onder andere ook nieuwe tentoonstellingen.

Albert-Kahn was in het begin van de 20ste eeuw een vooraanstaand bankier, filantroop en antropoloog. Hij had huizen aan de de Mediterannée, Cornwall en aan de rand van Parijs tegen het Bois de Boulogne aan in Boulogne Billancourt . En dat is dan ook de plek  waar hij in 1908 fantastische tuinen liet aanleggen met o.a. een Japanse en een Engelse stijltuin + later een museum.
albert-kahn-conservatory.akmuseum

De tuinen zijn nog te bezichtigen en het huis is nu een museum. In de vaste collectie zien we o.a foto’s die Albert Kahn over de hele wereld liet nemen van zijn filantropische projecten en regelmatig zien we wisselende tentoonstellingen

Albert-Kahn, musée et jardins,
10-14, rue du Port,
92100 Boulogne-Billancourt
Tel : 01 55 19 28 00
Website >>>>

Geef een reactie