Jardin Anne Frank

Jardin Anne FrankIn 2007 heb ik Jardin Anne Frank bezocht en toen kon het park me niet echt bekoren. Het was kaal, op de knalrode gieter na. En ik had de stek van de kastanjeboom, de boom die Anne Frank in haar dagboek beschrijft, gemist.

Het Jardin Anne Frank is zo’n plek in Parijs waar je je even terug kunt trekken uit de stad, middenin de stad! Het ligt tussen de drukke Rue du Temple, Rue Rambuteau en Rue Beaubourg, vlakbij le Centre Pompidou. Op de borden staat de ingang wel aangegeven maar je loopt de Impasse Berthaud met de entree zo voorbij. Dit keer stond Jardin Anne Frank met een grote rode cirkel op mijn plattegrond, ik was erg benieuwd hoe het er nu uit zou zien.

Dit keer kon het me wel bekoren, wat een heerlijke plek en wat is het mooi geworden. Ik zal nog een keer terug moeten…… ik ben namelijk weer de stek van de kastanjeboom vergeten! Toen men in 2007 deze stek bij de opening plantte, een gift van het Anne Frank Huis, kon men niet weten dat de “moeder”boom in Amsterdam in 2010 zou bezwijken. Het is nu dus extra bijzonder. Ik zou het eigenlijk een romantische plek in Parijs willen noemen. Wikipedia: de kastanje wordt in het dagboek verbonden met de verliefdheid van Anne voor Peter van Daan: “Wij keken alle twee naar de blauwe hemel, de kale kastanjeboom aan wiens takken kleine druppeltjes schitterden, naar de meeuwen en de andere vogels die in hun scheervlucht wel van zilver leken. Dat alles ontroerde en pakte ons alle twee zo, dat we niet meer konden spreken”.

Jardin Anne Frank ligt in het 3e arrondissement en je vindt er ook het Musée de la Poupée, een poppenmuseum voor jong en oud.

 

 

Geef een reactie