l’amour toujours?

Pont des Arts

Ik herinner me nog goed dat ik voor de eerste keer van die slotjes aan de Pont de l’Archevêché zag. Ooooooh leuk en ging er meteen foto’s van maken. We zijn nu jaren verder en bijna aan elke brug in Parijs hangen slotjes. Als ik foto’s van vroeger zie denk ik wow….. wat waren die Parijse bruggen toch mooi! Waren ja……… De bijgevoegde foto spreekt denk ik voor zich?

Bij deze een oproep (namens mezelf en niet namens Parijsmagazine) aan iedereen die Parijs gaat bezoeken en iets romantisch wil gaan doen….. please no more love locks? Parijs zelf verzoekt het ook, zie hier bij de Pont des Arts, maar de verliefden zien het niet, lopen eroverheen……

Pont des Arts

Ik vraag me dan ook af of die verliefden echt niet zien dat de helft van de brug verdwenen is…… Als er iets romantisch is (of was) dan is het de scene uit Sex and the City, waarbij Mr Big tegen Carrie zegt: Carrie, you’re the one! De scene is s’avonds gefilmd op de Pont des Arts, toen deze er nog echt romantisch uitzag.

Heb ik dan zelf een aanrader voor romantisch zijn in Parijs? Ja, ga s’avonds naar de Pont Alexandre en hang met je geliefde over de reling en kijk naar de verlichte Eiffeltoren, de verlichte Dôme des Invalides en de Seine. Of ga overdag naar een van de vele patisseries, kies het allermooiste gebakje uit en eet dit met je geliefde in een park…..

alle foto’s @copyright Simone Ronchetti

gebakje

 

Geef een reactie