Galerie Dior

De sinds 9 maart 2022 geopende ‘Dior la Galerie’ bevestigt met verve Parijs als modestad.

Bezoek dit ‘Louvre’ van de Mode en laat u verrassen door de ingenieuze en artistieke opstelling. Prachtige creaties gepresenteerd in 1.872 mini-modelletjes, replica’s van originelen gerangschikt op kleur, en op ware grootte in de meest uiteenlopende settingen gaande van licht naar donker. Decors die de schoonheid van de ontwerpen omkaderen. Muziek, een blauwe hemel en een hemel vol sterren die de creaties tot leven brengen. Verrassend lichtspel waarbij op een muur telkens andere bloemen oplichten.

Wie dieper wil graven dan alleen maar genieten van betoverende jurken, ontdekt de familiegeschiedenis van de mode-kunstenaar en van het huis Dior via foto’s, films en teksten. Het zijn interessante getuigenissen van het leven van Christian Dior, zijn opvolgers en zijn medewerkers. Interessant is ook de situering van de modekoning in zijn vriendenkring en in het toenmalige tijds-en stadsbeeld van Parijs.

In 1946 opent op de huidige plaats, Avenue Montaigne nummer 30, het eerste Maison Dior. Drie ateliers, 85 werknemers. Het jaar daarop, tijdens de presentatie van de eerste collectie La Ligne Corolle, is het mythische witte jasje La Veste Bar de ware blikvanger. Het parfum Miss Dior wordt in hetzelfde jaar gecreëerd. Parfums, in exclusieve flesjes, krijgen hun rechtmatige plaats in deze betoverende tentoonstellingsruimtes.

Wandel doorheen de luxueuze geschiedenis van Maison Dior. Neem de tijd voor de exploratie van dit enorme, verrassende en prachtige gebouw. Bij de demonstratie van het tot stand komen van luxueus bewerkte stoffen, beseft de bezoeker pas wat een werk en geduld nodig is voor zoveel exclusiviteit. De winkel (nr. 28) paalt aan Dior la Galerie. Ook daarvoor is het telkens aanschuiven geblazen.


Praktisch:
Parijs, Avenue Montaigne nr. 30; ingang galerie, om de hoek 11 rue François I. Bus 42 stopt voor de deur. Metro Lijn 1 halte Franklin D. Roosevelt.
Dior la Galerie: open elke dag van 11 tot 19 u behalve dinsdag. Gesloten op 1 jan. 1 mei en 25 dec. Reservatie in principe verplicht. Soms lukt het alsnog ter plaatse een ticket te kopen. Ticket: €12/8 
Rolstoelvriendelijk; een rolstoel is ter plaatse ter beschikking. Vragen aan de receptie.

www.galeriedior.com

Foto’s en tekst: Chris Rachel Spatz

Geef een reactie