Au bords de seine

port_du_gros-caillou-jardin_flottant

 De Burgemeester van Parijs kondigde al aan in zijn eerste jaar aan dat hij grootse plannen had met de Seine oevers. En die plannen worden doorgezet want Parijs gaat nu echt verschillende seinekades teruggeven aan de parijzenaars. Tijdens Parisplages worden al iedere zomers een paar kades afgesloten voor het strand evenement. Maar nu worden structureel een paar kades omgetoverd in wandel en recreatiegebieden met o.a. drijvende  tuinen. Vooral aan de Rive Gauche en nabij het Hotel de Ville gaat men aan het werk maar ook eilandjes zoals l’île aux Cygnes met het vrijheidsbeeld krijgen een opknapbeurt met oog voor meer natuurlijke ontwikkeling. Dus een soort Franse variant van het Nederlandse “Ruimte voor de rivier” 😉

Nu is het ook weer niet zo dat de grote verkeersstromen in gevaar komen want het stuk voor Gare d’Orsay was tot voor kort een parkeerplaats. Een fijne … dat wel.

Meer informatie >>>>

3 reacties op “Au bords de seine”

  1. Het zou Printemps 2013 klaar moeten zijn. Ben er gisteren langs gekomen met de Batobus en het ziet er nog lang niet uit als een drijvend park…….

Geef een reactie