Andere waren, rare winkels

We willen winkeltjes en restaurantjes, niet te duur, zomogelijk apart en toch vertrouwd.
Vandaar is mayo bij de Döner ingeburgerd in Parijs. De mensen willen het.
Voor andouillettes word je vriendelijk gewaarschuwd,
En er zijn ook HEMA zaken (bijvoorbeeld op station St Lazare)! Wellicht is het aardig om eens een rondje speciaalzaken te maken. Winkels die jij bij ons niet gauw zult vinden!

DSC00507

Allereerst natuurlijk pruiken. In overvloed te vinden, ga eens naar het tiende, Boulevard de Strasbourg! Metro Château d’Eau. Deze wijk is zowiezo interessant, misschien een beetje eng, maar dat went. Heel veel Pakistaanse supermarktjes, kledingzaken en pruikenshops dus.

DSC01566

En ongedierte-bestrijding-shoppies. Alles van flitspuit tot diervriendelijke kooitjes. Veel afbeeldingen van knaagdieren, torren en spinnen. Je vindt ze overal, bijvoorbeeld ook aan de gezellige Avenue St Ouen, metro Guy Moquet

DSC00525

Garen en Band tenslotte, check het wijkje aan de voet van de Sacre Coeur, begin bij tissus Reine, drie verdiepingen met stoffen in zulke mooie kleuren dat ook een man hier enige tijd zijn ogen uitkijkt, al gaat hij iets eerder weer de straat op voor een koele pils dan de dames die hier echt uren rondhangen ..

DSC01704

Kledingzaken waar je eerst korting krijgt en dan nog een pak of een jurk gratis erbij. Check de Avenue de Clichy, metro La Fourche

Virginie

En kaas? ga hiervoor echt eens naar de rue Damrémont (metro Lamarck Caulaincourt) en zoek het winkeltje van Virginie op nummer 54 (de foto is van haar website)

2 reacties op “Andere waren, rare winkels”

Geef een reactie