Wanneer gaat ook de Banlieue ook verhippen ?

Terwijl op bepaalde plekken in Parijs een nog wat schimmig sfeertje heerst met mannetjes die vanuit een emmer Cassave verkopen zoals in Goute d’Or zijn er andere plekken in die in snel tempo verhippen.
Img_4785klein
Op nog geen 500 meter van die Cassave verkopers is bijvoorbeeld dit jaar een voormalig SNCF emplacement met hallen verbouwd tot een modern complex met bibliotheek, hip Youth Hostel, restaurants en lunch cafés. Ook de Amerikaan Marc Grossman heeft Halle Pajol gekozen als toplokatie voor een vestiging van zijn Bob’s Bakery

Bobs-Inside
En ook in Belleville zet de trend zich voort. Simone van de Wetering woont in een Parijse buitenwijk en doet voor de Research Master Social Sciences onderzoek naar jongerenidentiteit en stigmatisering in de ‘banlieues’ van Parijs. In het najaar van 2014 schrijft Simone over haar ervaringen in deze banlieues en publiceert zij een reeks blogs over de plekken waar ze haar Parijse dagen spendeert.

Van haar Blog: Vorige week is er bijvoorbeeld een nieuwe koffietent in Belleville geopend. Een hele hippe, met Scandinavisch interieur, bananencake en cappuccino’s voor vier euro. Belleville is een wijk in het 20e arrondissement van Parijs waar veel (arbeids)migranten wonen. Sinds een paar jaar delen deze – met name Aziatische allochtonen – de straten met jonge studenten en kunstenaars, de zogenaamde bobos: les bourgeois et bohèmes. Met Belleville is de buitenste ring bereikt van het slakkenhuis dat Parijs in haar arrondissementen verdeelt. Steekt de gentrificatie binnenkort dan eindelijk de ring over naar de banlieue?

Lees verder op het blog van Coolpolitics >>>

2 reacties op “Wanneer gaat ook de Banlieue ook verhippen ?”

Geef een reactie