Parijs 2020, stadsontwikkelingen — 16 december 2014

Terwijl op bepaalde plekken in Parijs een nog wat schimmig sfeertje heerst met mannetjes die vanuit een emmer Cassave verkopen zoals in Goute d’Or zijn er andere plekken in die in snel tempo verhippen.
Img_4785klein
Op nog geen 500 meter van die Cassave verkopers is bijvoorbeeld dit jaar een voormalig SNCF emplacement met hallen verbouwd tot een modern complex met bibliotheek, hip Youth Hostel, restaurants en lunch cafés. Ook de Amerikaan Marc Grossman heeft Halle Pajol gekozen als toplokatie voor een vestiging van zijn Bob’s Bakery

Bobs-Inside
En ook in Belleville zet de trend zich voort. Simone van de Wetering woont in een Parijse buitenwijk en doet voor de Research Master Social Sciences onderzoek naar jongerenidentiteit en stigmatisering in de ‘banlieues’ van Parijs. In het najaar van 2014 schrijft Simone over haar ervaringen in deze banlieues en publiceert zij een reeks blogs over de plekken waar ze haar Parijse dagen spendeert.

Van haar Blog: Vorige week is er bijvoorbeeld een nieuwe koffietent in Belleville geopend. Een hele hippe, met Scandinavisch interieur, bananencake en cappuccino’s voor vier euro. Belleville is een wijk in het 20e arrondissement van Parijs waar veel (arbeids)migranten wonen. Sinds een paar jaar delen deze – met name Aziatische allochtonen – de straten met jonge studenten en kunstenaars, de zogenaamde bobos: les bourgeois et bohèmes. Met Belleville is de buitenste ring bereikt van het slakkenhuis dat Parijs in haar arrondissementen verdeelt. Steekt de gentrificatie binnenkort dan eindelijk de ring over naar de banlieue?

Lees verder op het blog van Coolpolitics >>>

Related News

Tramway 3B verlengd

Tramway 3B verlengd

december 10, 2018
Metrolijn 16

Metrolijn 16

maart 22, 2018
Grand Paris Express

Grand Paris Express

mei 20, 2015
Projet les Halles

Projet les Halles

mei 16, 2013
Au bords de seine

Au bords de seine

maart 30, 2013
Duckstad bij Parijs

Duckstad bij Parijs

april 28, 2012

Share

About Author

Perraudin

(2) Readers Comments

Geef een reactie