Wandeling in het 12e arr.:Passage de la Voûte – Coulée Verte

 

Deze wandeling in het quartier du Bel Air, een wijk in het 12e arrondissement van Parijs, begint op de Cours de Vincennes bij het métrostati0n Porte de Vincennes (lijn 1) of de begin- annex eindhalte van tram 3A. Vlakbij de hoek met boulevard Soult begint de Passage de la Voûte:

 

 

 

 

 

 

 

Een trap als passage, bewaakt door de rode metalen kat en een leuke fresco, dat begint goed. Rechtsaf de rue de la Voûte in en na een klein stukje links een leuke impasse, vrolijk en fleurig, impasse Canart:

Aan het einde van de rue de la Voûte even naar links op de avenue de Saint Mandé en meteen rechts het sentier des Merisiers in. Een heel smal paadje, in de knik slechst 86 cm.,

maar er staan wel huizen en sommige bewoners hebben een waak- of een zeer boosaardige hongerige kat.

We lopen het pad terug om naar de Villa du Bel Air te gaan via links weer de rue du Niger en meteen links Villa du Bel Air. Vergane glorie: hier was eens het station van de Petite Ceinture, de ringlijn rond Parijs, Gare de Bel Air Ceinture.

Er staan nog steeds mooie huizen en er wordt nu (mei 2019) druk gewerkt op de plek waar eens het spoor liep en de perrons waren. Wat er precies gebeurt was mij niet duidelijk: hopelijk is het een uitbreiding van de wandelroutes over het oude spoor. Aan het eind van de Villa hangt een bord met informatie over hoe het vroeger was.

 

Bij dit bord naar links -Sentier de la Lieutenance- naar de bd Soult, rechtsaf tot rue du Sahel en daar rechtsaf tot aan de kruising van de avenue du Gén. Michel Bizot/av. du Dr Arnold Netter, deze naar rechts in en dan meteen linksaf rue Victor Chevreuil. Deze straat treedt de laatste paar jaar in het voetspoor van de kleurrijke straten van het 12e zoals de rue Cremieux of la Cour d’Alsace-Lorraine.

Deze straat uitlopen tot aan rue Sibuet en linksaf terug naar rue du Sahel. Hier kan je de Coulé Verte, het wandelbos over de sporen van de Petite Ceinture nemen: linksaf naar Square Charles Péguy en de Périférique of, zoals ik, rechtsaf richting stad en hier heet het nog Promenade Plantée:

Op Place Félix Eboué is het métrostation Daumesnil  van lijn 6 en lijn 8.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie