Saint-Gilles Grand Veneur

Rue du Grand Veneur Bij dwalingen door de Marais kom ik op een of andere manier altijd langs Jardin Saint-Gilles Grand Veneur. Waarschijnlijk komt dat door de open poort aan de Rue des Arquebusiers die mij blijkbaar elke keer nieuwsgierig maakt. Als ik dan de vierkante bakken met buxus zie staan denk ik o ja…… hier ben ik al eens geweest.

Ik wil het niet mooi noemen, daarvoor is het te nieuw, te strak en staan de poubelles teveel in het zicht. Maar toch heeft het iets. Misschien omdat de Rue des Arquebusiers en de Rue Villehardouin daar verder weinig te bieden heeft, in vergelijking tot de straatjes verderop en het hier ineens dan toch weer zo’n oase van rust in de drukte rondom is?

Rue du Grand Veneur

Het is de manier waarop het ingericht is denk ik. Die trap met groen bijvoorbeeld, de bestrating en de lantaarnpalen, nieuw maar toch oud-ogend en niet strak in een lijn.

En dan ook nog het kleine park, Jardin Saint Gilles Grand Veneur – Pauline Roland. Een parkje met bankjes, rozenstruiken en zicht op Hôtel du Grand Veneur.

Je vindt Saint-Gilles Grand Veneur in het 3e arrondissement.

Foto’s @copyright Simone Ronchetti

Jardin Saint-Gilles Grand Veneur

Geef een reactie