Restaurants van weleer: Perraudin / Polidor

Na ongeveer 30 jaar Parijs-tripjes, schoolreisjes, zomervakanties maar ook 24 uurs bliksembezoeken voor een bijzondere tentoonstelling, is voor mij het buurtje rond de Sorbonne en het Pantheon een beetje het “thuis”buurtje. De plek waar ik regelmatig terugkom en waar ik bijna net als een echte bewoner van het vijfde arrondissement mijn favoriete bakker, supermarkt , brasserie, restaurant en zwembad heb.

perraudinraamEn zo vormde heel lang Restaurant Perraudin aan de Rue Saint Jacques voor mij het epicentrum van het buurtje. Een geweldig eettentje met Franse klassiekers op de kaart, dat gedreven werd door drie charmante dames… toen al op leeftijd. En ze serveerden er naar mijn idee de heerlijkste cruditée, de beste Boeuf Bourguignon en de allerheerlijkste Tarte Tatin die ik ooit had gegeten. Altijd vol met mensen en vol sfeer. In de winter kreeg je als je moest wachten een heerlijk glas Cardinal (rode wijn met creme de cassis) Kortom een heerlijke plek om steeds terug te komen.

Alleen…. ik kom er nu nauwelijks meer. Sinds de dames weg zijn ben ik bevreesd dat het helemaal niet meer is zoals het altijd was…. Wellicht een beetje bang om het zelfde te moeten ondervinden als Wilfried de Jong bij Polidor . Dat was toen net zo’n eettentje maar dan net aan de andere kant van de Boulevard Saint Michel in de Rue Monsieur le Prince.

Wilfried de Jong over Polidor >>>

Restaurant Perraudin op Parijsonline >>>

 

 

Geef een reactie