Restaurant “La maison de l’Alsace”

La maison de l’Alsace is een enorm grote brasserie op de Champs-Elysées. En bovendien net geopend na een ingrijpende verbouwing. Welicht dus een mooie gelegenheid om er een kijkje te nemen en er een hapje te eten.

L'Alsace Restaurant,Les fréres Blancs,

Het grote voordeel van deze brasserie is tegelijk haar nadeel : het is er altijd stampvol. Op een zondagavond bijvoorbeeld, wanneer het doorgaans in Parijs erg rustig is, zit je hier toch midden in de drukte in een levendig restaurant. Er zijn verschillende zalen (ook ondergronds), die allemaal vergelijkbaar ingericht zijn en dezelfde gezelligheid uitstralen, iets wat lang niet altijd het geval is in Parijs. De bediening hangt erg af van wie er jou die avond serveert: de ene kelner is al wat vriendelijker dan de ander en bereidt tot een praatje. Naast de specialiteiten uit de Alsace – zuurkool – serveert het restaurant ook schaaldieren. Die worden op mooie zilverkleurige schalen geserveerd en zijn een absolute aanrader: versheid gegarandeerd, gezien het grote aantal klanten. De keuken van de Alscace is niet beter dan welke andere bekende brasserie in Parijs, maar ook niet slechter. Sommige mensen zullen het restaurant haar fabrieksmatige aanpak verwijten, maar als je je daarmee kan verzoenen, dan is het een gezellig restaurant dat alles wat Parijs symboliseert, in zich heeft: veel spiegels en brons, kleine tafeltjes met witte tafellakens, oesters en zeevruchten, mooie dekschalen, gekoelde rode wijn, drukdoende kelners, een vermoeide dame aan de garderobe, het waakzaam oog van de gérante, een gemengd publiek (parijzenaars en toeristen) en … op de Champs Elysées! Prijs rond de 45 Euro pp. Op tijd reserveren.

La maison de l’Alsace 39, Avenue des Champs-Elysées – 75008 Paris Tel. 01 53 83 10 00‎ Metro: Georges V, Franklin D. Roosevelt Prijs: 45 Euro

Geef een reactie