Place de la Contrescarpe

Diep in het Quartier Latin achter het Panthéon (5e arrondissement) vind je één van de aardigste pleintjes van Parijs. Plce de la Contrescarpe is een mooi pleintje met fontein gelegen op de plek waar de Rue Descartes overgaat in de Rue Mouffetard.

Contrescarpe 2 jaar geleden
Zo’n 50 jaar geleden was dit pleintje nog de eindhalte van een paar buslijnen. En er omheen had je goedkope huizen. Maar sindsdien is er nogal wat veranderd .

De buurt heeft Gentrification ondergaan, waarbij de Rue Descartes nu een feest is van aardige eettentjes. Het verlengde van de Rue Descarte heet de Rue Mouffetard en is wandelgebied geworden . De markt in het laatste stukje van de straat met veel producten uit de Franse Alpen en de Savoye is inmiddels wereldberoemd. En Place de la Contrescarpe die de twee straten verbind is steeds meer plein voor de buurt, zonder verkeer en met een paar fijne terrassen.

Afgelopen maanden is dit bijzondere pleintje aanpakt en opgeknapt. Auto’s zijn nu helemaal niet meer welkom en het pleintje is nu helemaal voor voetgangers.

Contrescarpe is bovendien opnieuw ingericht: het hekje is weg, de fontein is terug, er is nieuwe beplanting en de terrassen zijn aantrekkelijker dan ooit.

Café Delmas was gedurende de opknapbeurt van het pleintje gesloten maar heeft nu ook weer de deuren geopend. Parijsonline >>>

En ik ben benieuwd of het gevelbord Au Nègre Joyeux er nog [of juist weer] hangt . Parijsmagazine >>>

 

Contrescarpe mei 2020

2 reacties op “Place de la Contrescarpe”

  1. Pingback: Café Delmas |

Geef een reactie