Musée de Montmartre

Mijn eerste bezoek aan het  Musee de Montmartre was in 1983 Het was toen al een charmant en wat rommelig museum met wat schilderijen van Maurice Utrillo en partituren van Erik Satie. Sindsdien was ik niet meer geweest. 

IMG_4777Het Musee de Montmartre aan de Rue Cortot is de afgelopen jaren fors in de renovatie geweest en opende eind oktober 2014 weer haar deuren. Het interieur en exterieur zijn fantastisch geworden en het is nu gewoonweg een heerlijk museum om rond te lopen met mooie ruime zalen en regelmatig wisselende tentoonstellingen over de culturele hoogtijdagen van Montmartre.

Extra attracties zijn de Renoir tuin met allerlei paadjes en uitzichtjes onder andere over de wijngaarden en het Lapin Agile theatertje.

Ook erg leuk is het ingerichte atelier van Suzanne Valladon . Zij was eind 19e eeuw een soort spin in het kunstweb van Montmartre. Ze was de minnares van Puvis de Chavannes en Pierre-Auguste Renoir. En ze ging als schilder in de leer bij meesters als Henri de Toulouse-Lautrec, Edgar Degas en Renoir. Kortom met een bezoek aan dit museum dukt u in de culturele hoogtijdagen van Montmartre

Sluit uw bezoek af in het nieuwe museumcafé aan de Jardin Renoir. Een fijne plek voor een kop goede thee met uitzicht over de tuin en de gebouwen achter in de tuin.

MuseedeMontmartre-tuin
De Tuin van het Musee de Montmartre+ theehuis

Musee Montmartre op de kaart >>>
Metro : Lamarck Caulaincourt
Meer info >>>

Geef een reactie