Lunchconcerten in de Grand Salon des Invalides

Het Musée de l’Armée (Hôtel national des Invalides) organiseert al twintig jaar ieder jaar een Saison Musicale (van oktober t/m juni), waarbij een keur aan concerten wordt uitgevoerd. Deze vinden plaats in de kathedraal Saint-Louis des Invalides, de Salle Turenne of de Grand Salon.      

DSCN5611A Speciaal om jonge musici onder de aandacht te brengen is er een “Cycle Jeunes Talents”, waarbij conservatoriumstudenten optreden.

DSCN5620A

Dit zijn kamerconcerten, die niet alleen de moeite waard zijn vanwege de muziek, maar vooral ook omdat ze verzorgd worden in de historische “Grand Salon”.

DSCN5616A

Deze ruimte is bij museumbezoek niet toegankelijk ! De Grand Salon is de vroegere vergaderzaal van de gouverneur en is gebouwd in de 2e helft van de 17e eeuw, in opdracht van Louis XIV als onderdeel van het Hôtel des Invalides. De zaal heeft zijn originele inrichting behouden.

DSCN5621A

De prijzen voor de gewone concerten variëren van € 42 tot € 9. De concerten van de Cycle Jeunes Talents zijn lunchconcerten en kosten € 5: start 12.15 u.   Je hebt geen museumkaartje nodig.

Op www.musee-armee.fr/programmation.html is onder “Concerts” het hele programma te downloaden. Kaarten zijn te bestellen via internet of aan de kassa van het Musée de l’Armée.

129, Rue de Grenelle (7e arr)

 

Geef een reactie