Geheime paden

Naar Saint Denis bijvoorbeeld. Metro 13, op een vrijdag naar de basiliek. De zon hoeft maar even te schijnen of je baadt in het licht van Parijs, net iets buiten de ring, op het plein (foto Brigitte Halsch)

B_Place

Er is markt omdat het vrijdag is (of dinsdag, of zondag, van 7.30 tot 13.30) het is niet te geloven, de mensen kunnen niet kiezen, het lamsvlees en het fruit, de knoopjes, schoenen en een opa in een djellaba. Het is hier echt niet eng (foto’s Pieter Hermans)

Marche

Al gauw krijg je zin in die koele pils of in iets anders bij café Ayadi vlakbij  Stade de France (foto Brigitte Halsch). Voor winkels en dat koude glas rosé mag iedereen ook naar de rue de la Republique natuurlijk he! Een winkelstraat met echt van alles, sjiek to sjabby, wat een kleuren weer !!!

B_Ayadi

En dit is opa in zijn djellaba (foto Pieter Hermans)

Sheik

En dan tenslotte wellicht toch die steak, die andouillette of moules frites met Stella of misschien de zeebaars van de markt bij restaurant les Mets du Roy, terug bij de Basiliek, bij metro 13 die je thuisbrengt naar bekend Parijs, in 5 minuten (foto Pieter Hermans, place Victor Hugo)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tot ziens, een mooie nazomer met veel zon en blauwe lucht en lekkers in en om Parijs !!!

Eén reactie op “Geheime paden”

  1. Ben er in augustus eindelijk geweest, complete andere wereld daar in Saint-Denis! De basiliek is prachtig en ik trof een bruidspaar met genodigden in het parkje achter Saint-Denis. Erg leuk. Ben ook een stukje door Parc de la Légion d’Honneur gelopen, ook weer bijzonder. Bij Stade de France was het op zondag verschrikkelijk……. maar ik heb het Stade de France gezien en vanuit daar een blik op de basiliek en de snelweg had ook wel weer iets 😉

Geef een reactie