Bercy

Bercy VillageTot mijn verbazing staat er nog niets over Bercy op Parijsmagazine.nl. Waarom niet? Ik ben er nu een paar keer geweest en ik vond het elke keer weer leuk. Waarom? Omdat ik daar in het 12e arrondissement alles vond en vind wat ik leuk vind.

Als eerste Bercy Village. Een blok met oude wijn pakhuizen en geplaveide straatjes waar je kunt winkelen, eten en nog veel meer. Er is niets Parijsigs aan en daarom wellicht nog niet eerder genoemd op Parijsmagazine?

Palais Omnisports

 

 

Dan Palais Omnisports de Paris, een ontzettend apart gebouw. Ik wil het niet mooi of lelijk noemen, bijzonder is het wel. En groot! En het wordt nog groter….. op dit moment wordt er verbouwd, in oktober 2015 gaat het weer open. Kosten 140 miljoen euro… Hier kun je er alles over lezen: de vernieuwde Bercy Arena.

Maison du Jardinage

 

 

 

 

 

En als laatste het Parc de Bercy waar, zoals in alle parken in Parijs, geleefd wordt. Het leuke van dit park vind ik het nieuwe en het oude ertussen. Het park is nieuw maar onder meer het botenhuis en het Maison du Jardinage zijn oud en op de oorspronkelijke plek bewaard gebleven.

Omdat er gewerkt wordt aan de nieuwe arena zijn sommige ingangen gesloten. Alle info hierover vind je hier: Parc de Bercy op Paris.fr.

 

Geef een reactie